Stiri

Decembrie 2008
Razvan Mazilu sprijina Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” cu echipamente tehnice si stagii de dans contemporan

Fundatia perfoRM, coordonata artistic de reputatul dansator si coregraf Razvan Mazilu, doneaza Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti echipamente tehnice performante si sprijina liceul in vederea organizarii unor stagii de dans contemporan cu coregrafi importanti din Romania si strainatate. Sponsorizarea, in valoare totala de circa 50.000 RON, este posibila ca urmare a proiectului caritabil „Razvan Mazilu si invitatii sai”. Sub acest generic, Razvan Mazilu organizeaza anual un spectacol cu participare internationala, in scopul strangerii de fonduri pentru liceele de coregrafie din Romania.

Bucureşti, 17 decembrie 2008 – Liceul de Coregrafie Floria Capsali din capitala, cea mai mare scoala cu profil coregrafic din Romania, primeste din partea Fundatiei perfoRM o sponsorizare in valoare totala de circa 50.000 RON, din fondurile stranse ca urmare a proiectelor fundatiei, in special a spectacolului caritabil „Razvan Mazilu si invitatii sai”. O parte din sponsorizare consta in echipamente tehnice performante, necesare pentru buna desfasurare a spectacolelor celor 250 de elevi ai liceului. Echipamentele, in valoare de circa 25.000 RON, vor asigura suportul tehnic necesar reprezentaţiilor pe care elevii le susţin în diferite locaţii, liceul neavând o sală de spectacole.

In acelasi timp, o sumă similara este pusa la dispozitia liceului pentru organizarea de workshop-uri de dans contemporan, care vor avea ca finalitate realizarea unor momente coregrafice, ce vor intra in repertoriul curent al liceului. Primul stagiu este programat intre 24 ianuarie si 7 februarie 2009, cu coregraful italian Massimo Gerardi, profesor la Academia de Dans din Koln, Germania.

„Este extraordinar cand fostii nostri elevi, ajunsi astazi artisti consacrati, se gandesc la tinerele generatii şi ii incurajeaza”, spune Adriana Jarcau, directoarea Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”. „Acesti copii talentati si foarte muncitori merita sa fie sprijiniti, iar faptul ca Razvan Mazilu si Fundatia perfoRM sunt atat de mult alaturi de noi ne motiveaza sa trecem peste toate dificultatile si sa ne continuam drumul. Pentru copii nu este deloc usor – baletul este una dintre cele mai dificile profesii artistice, daca nu cea mai dificila – dar puterea exemplului inseamna enorm pentru ei, ii motiveaza foarte mult”.

La randul său, Razvan Mazilu recunoaste ca astfel de gesturi il motiveaza in ceea ce face:
„Este un privilegiu sa pot sustine liceele de coregrafie si sper ca acest gest sa ii incurajeze pe elevi sa persevereze in eforturile lor de a deveni dansatori profesionisti. As vrea sa-i ajut sa creada in viitorul acestei profesii si în viitorul pe care il pot avea chiar la ei acasa, in Romania, chiar daca studiaza in sali improprii si nu au conditiile minime necesare. Imi doresc foarte mult sa extindem acest proiect, si in beneficiul altor licee si sectii de coregrafie din tara, care se confrunta cu mari dificultati materiale, si sper sa am alaturi mereu sprijinul unor sponsori generosi si al iubitorilor de frumos, ca sa putem continua. Le sunt foarte recunoscator tuturor celor care sprijina proiectul nostru”, adauga Razvan Mazilu.

Programe
Sponsori si sustinatori